Αυτά είναι μερικά πράγματα που διαισθάνονται τα αγαπημένα μας τετράποδα!

1. Διαισθάνονται τη λύπη και τη στενοχώρια. Τα σκυλιά διαισθάνονται ποτέ ο άνθρωπος που έχουν δίπλα τους νιώθει χαρά, λύπη, άγχος και μάλιστα πολλές φορές όταν νιώσουν ότι δεν είναι καλά, κάθονται δίπλα του και συμπάσχουν και αυτά. Έρευνες έχουν αποδείξει ότι οι σκύλοι θα συμπαρασταθούν στον πόνο του ιδιοκτήτη τους αλλά και οποιουδήποτε άλλου φέρει την ίδια συμπεριφορά.

2. ‘Μυρίζουν» τις προθέσεις του άλλου. Τα σκυλιά ξέρουν να αναγνωρίζουν τις ανθρώπινες συμπεριφορές. Με τη γλώσσα του σώματος του κάθε ανθρώπου, μπορούν να καταλάβουν αν αυτός θέλει το καλό ή το κακό τους. Για αυτό, μόλις δουν κάποιον άγνωστο που για αυτά, αντιδρά καχύποπτα, θα αρχίσουν να γαβγίζουν ενώ αν αισθανθούν οικειότητα θα τρέξουν προς το μέρος του για χάδια.

3. Το πιο φοβερό και σημαντικό από όλα είναι ότι οι τετράποδοι φίλοι μας, χάρη στη μυρωδιά τους, μπορούν να εντοπίσουν ανθρώπινες ασθένειες. Είναι πάρα πολλά τα παραδείγματα ζώων που έχουν αντιληφθεί ακόμα και πρώτα σημάδια καρκίνου ή και άλλες ασθένειες, για τις οποίες ο άνθρωπος δεν γνωρίζει ακόμα ότι πάσχει. Η μυρωδιά του ανθρώπου που ταλαιπωρείται από κάποια αρρώστια αλλάζει γρήγορα, με αποτέλεσμα ο σκύλος να το γνωρίζει πολύ πριν από τον ίδιο τον πάσχοντα.

κ.ά. …

Άρθρο νέου χρήστη Xenagos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *